elvalaszto
Akadálymentes

Előszállás Nagyközség
szennyvízelvezetése és szennyvíztisztítása
KEOP-1.2.0/09-11-2013-0001

„Előszállás Nagyközség szennyvízelvezetése és szennyvíztisztítása” című vízi közmű projekt 1 047 046 217 forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével valósul meg, a Széchenyi 2020 program keretében, Kohéziós Alap társfinanszírozásával.

A projekt azonosító száma: KEOP-1.2.0/09-11-2013-0001
A projekt támogatási intenzitása: 94,94%

A kedvezményezett megnevezése: Előszállás Nagyközség Önkormányzata
A projekt tervezett befejezésének az időpontja: 2015.05.30.

A fejlesztés eredményeként több mint 18 km gerincvezeték, közel 9 km bekötő szennyvízcsatorna és egy napi 210 m3 kapacitású szennyvíztisztító készül el. A fejlesztés során 925 ingatlant kötnek be a szennyvízhálózatba.

Előszállás Nagyközség eddigi csatornázottsága 0%. Jelenleg a háztartási és közületi szennyvizeket egyedi tárolókban gyűjtik. Az elméletileg keletkező szennyvízmennyiség mindössze 10%-át szállítják el szippantó kocsival, ebből következik, hogy jelentős a talajterhelés. A beruházás legfőbb célja, ennek a talajterhelésnek a megszüntetése, a környezeti állapotok jelentős javítása, egy élhetőbb környezet biztosítása a jövő nemzedékének is.

A csatornahálózatból és a szennyvíztisztítóból álló beruházást, az ESZ-14 Konzorcium valósítja meg. A Konzorcium tagjai, a Bau-Team Kft., valamint a Geotechnika 84 Kft. A beruházás szerződés szerinti műszaki megvalósítását FIDIC mérnökként a Beszt Kft. koordinálja és felügyeli. A projektmenedzsment feladatokat Forrás Unió Kft. látja el. A projektmegvalósításban résztvevők az előírt közbeszerzési eljárás keretén belül kerültek kiválasztásra, amelyet a Firmiter Bt. bonyolított.

A projekt részletesebb bemutatása ezen a honlapon a „tervezés, előkészítés dokumentumai” között található.

elvalaszto
Előszállás nagyközség honlapja | Minden jog fenntartva © 2011
Élemiszerbank logo
elvalaszto
Nagykarácsony logo
elvalaszto
Daruszentmiklós logo
elvalaszto
Baracs logo