elvalaszto

Térségi tanulmányok kidolgozása

Szolgáltatások elérhetőségének biztosítása a déli térségben

A LEADER HACS három déli települése, Daruszentmiklós, Előszállás, Nagykarácsony a leghátrányosabb helyzetűek a térségben. Fejlesztési elképzeléseiket már 2004-ben összehangolták a Praedium Future programban, a partnerség, az egyeztetés azóta is töretlen.

A három déli település a legmesszebb fekszik Dunaújvárostól a kistérségben. Több szolgáltatás megtalálható helyben, de ezekből is van olyan, amely csak az egyik településen. Ezért sokszor Dunaújvárost vagy Dunaföldvárt kell felkeresni, ha el akarnak intézni valamit a helyiek. Emellett a tömegközlekedés sem rugalmas a nehezebb megközelítés és a távolság miatt.

Fontos lenne a lakosoknak, hogy könnyebben el tudják érni ezeket a szolgáltatásokat (pl. színház, uszoda, városi rendezvények, okmányiroda, stb.), és akkor az igény is nagyobb lenne, amit most gátol a nehezebb elérhetőség.

A tanulmányban részletesen megvizsgáljuk a helyben és a nagyobb központokban igénybe vehető szolgáltatásokat. Áttekintést adunk a hazai és EU-s jó gyakorlatokról ebben a témakörben, majd konkrét javaslatokat, projektötleteket fogalmazunk meg, amelyek elősegítik a lakosság életszínvonalának emelését a szolgáltatások elérhetőségének javításával.

elvalaszto
Előszállás nagyközség honlapja | Minden jog fenntartva © 2011
Élemiszerbank logo
elvalaszto
Nagykarácsony logo
elvalaszto
Daruszentmiklós logo
elvalaszto
Baracs logo